Trysil

Trysil ligger i östra Norge i Hedmark fylke nära både Värmland och Dalarna. Hit brukar många svenskar ta sig för att prova på den utmärkta alpina skidåkningen. Trysilfjellet räknas faktiskt som en av hela Norges största skidanläggningar. Man kan erbjuda sina gäster över 60 olika nerfarter och drygt 30 liftar. Givetvis finns det nerfarter med olika svårighetsgrader för att alla skall bli nöjda. Det finns backar som räknas som gröna, röda, blåa och svarta. Fördelen med Trysil är att man har en mycket lång säsong. Man börjar redan i slutet av oktober och håller på enda in i slutet av april. Om man mot förmodan skulle få snöbrist finns det avancerade snökanoner som snabbt kan råda bot på problemet. Ett par dagar i veckan har man några backar som är upplysta med eljus fram till klockan 20. Detta för att du skall hinna med mer skidåkning.

Trysil är känt för att passa mycket bra för barnfamiljer. Det finns gott om barnbackar och liftar som är lätta att använda. Maskoterna Smottene brukar vara populär bland de minsta. En annan fördel för barnfamiljerna att man kan klara sig utan bil. Det går snabba transporter från boendet till backarna och då slipper man allt bök med att köra bil själv. Om man behöver så finns det givetvis möjlighet till skidskola och barnpassning. Skidskolan har över 100 instruktörer och man kan välja mellan privata och grupplektioner.

När du skall köpa liftkort så kan du faktiskt spara 10 % genom att beställa via internet. Du måste köpa ett Ski-Direct kort under din vistelse som inte är särskilt dyrt och detta kan återanvändas om du kommer tillbaka. Om du hellre åker längskidor finns det även gott om välpreparerade spår. För den mer äventyrslystne finns det även möjlighet att åka hundspann.

När du har åkt skidor hela dagen vill du säkert prova på något annat under kvällen. Det finns flera olika spa där du kan få behandlingar. Dessutom har man flera barer som Laaven, Ski Pub`en och T2. En populär familjeaktivitet brukar vara att bowla.

Det finns gott om olika boende och du kan välja mellan hyra rum, hotell, stuga, lägenhet eller fjäll-lodge. Nya hotellet Radisson Blu Resort Trysil har alla de bekvämligheter man kan önska sig.

Kort fakta

  • Säsong slutet av oktober till slutet av april
  • Mer än 60 nerfarter och drygt 30 liftar

Permalänk till denna artikel: http://norway.nu/trysil/