Allt om Norge

I vårt grannland Norge finns massor av intressanta platser att besöka som turist. Här kan du läsa allt om våra spännande grannar. Tanken är att du skall få inspiration på platser att besöka och se. Huvudstaden Oslo är en av de städer i världen som vi svenskar helst åker till och här finns det massor att se.

Oslo 

Oslo ligger i södra delarna av Norge längst inne i Oslofjorden. Här bor det drygt 650 000 invånare. Bland de mest besökta sevärdheterna märks Karl Johans gate, Kungliga slottet, Akershus fästning och Nationaltheateret. I Oslo ligger även friluftsområdet Holmenkollen som under vinterhalvåret tar emot ett stort antal norrmän och turister som vill åka längdskidor.

Läs mer om Oslo

Läs mer om Sevärdheter i Oslo

Bergen

I sydvästra Norge ligger landets näst största stad Bergen. Här bor det drygt 260 000 invånare. Staden är framförallt känd för att den är en av de regnigaste i hela Europa. Varje år kommer det över 2000 mm regn. Dock skall det sägas att Bergen faktiskt är en av Norges trevligaste och vackraste städer. Den ligger vid vattnet med höga bergstoppar runt omkring. Fastigheterna vid stadsdelen Bryggen är så speciella att FN’s UNESCO tagit med dem på sin världsarvslista.

Läs mer om Bergen

Permalänk till denna artikel: http://norway.nu/allt-om-norge/